Eerste paal voor uitbreiding Broer B.V.

12-01-2018
Donderdag 11 januari jl. is de eerste paal geslagen van de nieuwe bewaarloods bij Broer BV in Creil door wethouder Wiemer Haagsma. De nieuw te bouwen bewaarloods komt naast de bestaande sorteer- en bewaarloods. Het nieuwe pand beschikt evenals de bestaande bewaarloods over moderne, unieke bewaartechnieken en geeft in eerste instantie een extra bewaarcapaciteit van 6500 ton.

Bij Broer B.V. worden al meer dan 60 jaar plantuien geproduceerd, verwerkt en verkocht naar meer dan 45 landen in Europa, Azië, Canada en de Verenigde Staten. Broer B.V. is de exclusieve producent van Quality Inside, het kwaliteitslabel in plantuien van Bejo Zaden/De Groot en Slot.

Afgelopen weken is er hard gewerkt aan de uitbreiding van de sorteerloods met een extra sorteerlijn. De nieuwe sorteerlijn zal de sorteercapaciteit aanzienlijk verhogen en bijdragen aan de gestage groei die Broer B.V. momenteel doorgaat. Komende maanden zal er een 5100 vierkante meter bewaarloods gebouwd worden die medio juli wordt opgeleverd.

Bijzonder aan het project is dat er uitsluitend aannemers, onderaannemers en installatiebedrijven uit de gemeente Noordoostpolder werken aan de realisatie van de uitbreiding.


 


Terug